Utbildningsutskottet

UTBILDNINGSUTSKOTTET

Civilekonomexamen som erbjuds på Linköpings universitet genom våra två civilekonomprogram tillhör Sveriges bästa vilket vi i utbildningsutskottet är väldigt stolta över! Vårt huvudmål är att kvalitetssäkra civilekonomutbildningen vid Linköpings universitet. För att kunna göra det arbetar vi operativt på två fronter. Det första är att vi kritiskt granskar utbildningen för att kunna ge förslag på förbättringar. Det andra är att vi genomför utbildningar och projekt som programmet inte erbjuder men som vi studenter efterfrågar. Har du tankar om utbildningen eller bara vill veta mer om vårt arbete, tveka inte att höra av dig!

Alwa Torstensson, 1:e Vice Ordförande:
Telefon 070-691 56 62
utbildning@elin.se

Elin Lindgren Engelblom, Ordförande för Utbildningsutskottet: 
Telefon 076-782 67 57
uu@elin.se

Våra projekt och de event vi annordnar:

DIPLOMERINGEN

Varje år utexamineras ett stort antal civilekonomer från Civilekonomprogrammet och Internationella Civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet. Som ett sista tack för deras tid med ELIN och för att önska dem lycka till inför det framtida arbetslivet arrangeras varje år en Diplomeringshelg i ELINs regi. Helgen består av två finsittningar, varav en där familj och vänner är välkomna, samt en diplomeringsceremoni där diplomanderna erhåller sitt diplom och ELINs stipendium Bästa uppsats delas ut.

 

Kontakta doplomeringen

SM I EKONOMI

Varje år anordnar vi en deltävling i SM i ekonomi för våra medlemmar. Deltävlingen hålls här i Linköping där studenter tävlar i lag genom att skriva en tentamen med ekonomrelaterade frågor. Det vinnande laget får åka till riksfinalen för att tävla om att bli bäst i Sverige på ekonomi.

EXCELSKOLAN

Under terminerna arrangeras en Excelskola för att erbjuda våra medlemmar extra spetskompetens. Kunskaper i Excel och Officepaktetet är ofta efterfrågade av arbetsgivare och i många fall meriterande. Här får du som medlem, oavsett förkunskaper, möjlighet att slipa på dina färdigheter i Excel.

MENTORSKAPSPROJEKTET

Vi ger första- och andraårsstudenter möjligheten att få en mentor från arbetslivet, som tidigare studerat Civilekonomprogrammet eller Internationella Civilekonomprogrammet på LiU. Med denna har en chans att bolla idéer och få hjälp med val av kurser, utbyten och inriktningar.

 

Kontakta mentorskapsprojektet

PRESENTATIONSSKOLAN

För att möta arbetsmarknadens förväntningar på förmågan att föra sig och tala inför större grupper erbjuder vi våra medlemmar en skola i Powerpoint och presentationsteknik. Här får du som medlem möjlighet att ta del av alla tips och tricks för att lyckas fånga din publik.

Translate »