Utbildningsutskottet

UTBILDNINGSUTSKOTTET

Civilekonomexamen som erbjuds på Linköpings universitet genom våra två civilekonomprogram tillhör Sveriges bästa vilket vi i utbildningsutskottet är väldigt stolta över! Vårt huvudmål är att kvalitetssäkra civilekonomutbildningen vid Linköpings universitet. För att kunna göra det arbetar vi operativt på två fronter. Det första är att vi kritiskt granskar utbildningen för att kunna ge förslag på förbättringar. Det andra är att vi genomför utbildningar och projekt som programmet inte erbjuder men som vi studenter efterfrågar. Har du tankar om utbildningen eller bara vill veta mer om vårt arbete, tveka inte att höra av dig!

Lisa Nordlöf, Ordförande för Utbildningsutskottet: 
Telefon 076- 128 97 74
uu@elin.se

Alexandra Donis Berggren, 1:e Vice Ordförande:
Telefon 
utbildning@elin.se

Våra underutskott:

Casegruppens arbete syftar till att introducera caselösning för ELINs medlemmar och att ge möjligheter att vässa kunskaperna under åren – allt för att bli så bra som möjligt inför skarpt läge och främja fortsatta framgångar i såväl nationella som internationella casetävlingar. Detta är dessutom ett roligt och kreativt sätt att få tillämpa all kunskap du samlar på dig under utbildningens gång.

Case Workshops

Dessa event kan se mycket olika ut och drivs antingen av Casegruppen själva eller ett gästande företag som vill ha skarpa studenters hjälp att lösa ett problem. Det genomgående är att ge studenter en chans att prova samt träna på caselösning. Generellt är workshops på en relativt grundläggande nivå men alla är välkomna oavsett om du redan tävlat i casetävlingar eller aldrig varit i kontakt med case tidigare. Du och ditt lag lägger ribban helt själva och de blandande kunskapsnivåerna stimulerar lärandet för alla medverkande. Här ges chans för träning som är avgörande för att bli riktigt vass på caselösning. Anmälan sker parvis och vi sätter ihop grupper som passar för det gällande caset. Ryck tag i en vän och haka på när nästa workshop annonseras!

Case Academy 

Case Academy äger rum under höstterminen och är ett projekt som syftar till att ge ett antal utvalda studenter en extra chans att ytterligare förbättra sin förmåga att lösa case. Detta sker i en serie av olika events under hösten. Varje event inleds med en gästföreläsning där alla medlemmar är välkomna. Sedan fortsätter kvällen för de utvalda Academy-studenterna som tillsammans med gästande företag får delta i olika typer av event relaterade till caselösning. Case Academy är en unik chans för dig som vill bli riktigt bra på caselösning. Håll utkik efter aktuella datum för ansökningsperioden – vi ser fram emot din ansökan!

Har du några tankar eller idéer kring case som du vill dela med dig av? Hör gärna av dig!

Våra projekt och de event vi annordnar:

Varje år utexamineras ett stort antal civilekonomer från Civilekonomprogrammet och Internationella Civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet. Som ett sista tack för deras tid med ELIN och för att önska dem lycka till inför det framtida arbetslivet arrangeras varje år en Diplomeringshelg i ELINs regi. Helgen består av två finsittningar, varav en där familj och vänner är välkomna, samt en diplomeringsceremoni där diplomanderna erhåller sitt diplom och ELINs stipendium Bästa uppsats delas ut.

 

Kontakta doplomeringen

Varje år anordnar vi en deltävling i SM i ekonomi för våra medlemmar. Deltävlingen hålls här i Linköping där studenter tävlar i lag genom att skriva en tentamen med ekonomrelaterade frågor. Det vinnande laget får åka till riksfinalen för att tävla om att bli bäst i Sverige på ekonomi.

Under terminerna arrangeras en Excelskola för att erbjuda våra medlemmar extra spetskompetens. Kunskaper i Excel och Officepaktetet är ofta efterfrågade av arbetsgivare och i många fall meriterande. Här får du som medlem, oavsett förkunskaper, möjlighet att slipa på dina färdigheter i Excel.

Vi ger första- och andraårsstudenter möjligheten att få en mentor från arbetslivet, som tidigare studerat Civilekonomprogrammet eller Internationella Civilekonomprogrammet på LiU. Med denna har en chans att bolla idéer och få hjälp med val av kurser, utbyten och inriktningar.

 

Kontakta mentorskapsprojektet

För att möta arbetsmarknadens förväntningar på förmågan att föra sig och tala inför större grupper erbjuder vi våra medlemmar en skola i Powerpoint och presentationsteknik. Här får du som medlem möjlighet att ta del av alla tips och tricks för att lyckas fånga din publik.

Translate »