Utbildningsutskottet

UTBILDNINGSUTSKOTTET

Civilekonomexamen som erbjuds på Linköpings universitet genom våra två civilekonomprogram tillhör Sveriges bästa vilket vi i utbildningsutskottet är väldigt stolta över! Vårt huvudmål är att kvalitetssäkra civilekonomutbildningen vid Linköpings universitet. För att kunna göra det arbetar vi operativt på två fronter. Det första är att vi kritiskt granskar utbildningen för att kunna ge förslag på förbättringar. Det andra är att vi genomför utbildningar och projekt som programmet inte erbjuder men som vi studenter efterfrågar. Har du tankar om utbildningen eller bara vill veta mer om vårt arbete, tveka inte att höra av dig!

Ellen Blanck, 1:e Vice Ordförande:
Telefon 076-245 54 45
utbildning@elin.se

Emma Karlsson, Ordförande för Utbildningsutskottet: 
Telefon 070-268 33 53
uu@elin.se

Våra projekt och de event vi annordnar:

DIPLOMERINGEN

Varje år utexamineras ett stort antal civilekonomer från Civilekonomprogrammet och Internationella Civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet. Som ett sista tack för deras tid med ELIN och för att önska dem lycka till inför det framtida arbetslivet arrangeras varje år en Diplomeringshelg i ELINs regi. Helgen består av två finsittningar, varav en där familj och vänner är välkomna, samt en diplomeringsceremoni där diplomanderna erhåller sitt diplom och ELINs stipendium Bästa uppsats delas ut.

 

Kontakta Diplomeringen

SM I EKONOMI

Varje år anordnar vi en deltävling i SM i ekonomi för våra medlemmar. Deltävlingen hålls här i Linköping där studenter tävlar i lag genom att skriva en tentamen med ekonomrelaterade frågor. Det vinnande laget får åka till riksfinalen för att tävla om att bli bäst i Sverige på ekonomi. Projektgruppen anordnar även pluggstugor där alla ELIN-medlemmar får kaffe och macka och bokade klassrum att plugga både individuellt, och grupparbeten i.

 

Kontakta SM i Ekonomi

EXCELSKOLAN

Under terminerna arrangeras en Excelskola för att erbjuda våra medlemmar extra spetskompetens. Kunskaper i Excel och Officepaktetet är ofta efterfrågade av arbetsgivare och i många fall meriterande. Här får du som medlem, oavsett förkunskaper, möjlighet att slipa på dina färdigheter i Excel.

 

Kontakta Excelskolan

MENTORSKAPSPROJEKTET

Vi ger andraårsstudenter möjligheten att få en mentor från årskurs 4, som har erfarenhet från Civilekonomprogrammet eller Internationella Civilekonomprogrammet på LiU. Därmed har alla andraårsstudenter möjligheten att bolla idéer och få hjälp med val av kurser, utbyten och inriktningar.

 

Kontakta Mentorskapsprojektet

PROGRAMMERINGSEVENT

Det arrangeras programmeringsevent för att ge våra medlemmar en inblick i hur man programmerar och grundkunskaper inför kurser under fjärde året som kräver viss förståelse. Här får du som medlem, oavsett förkunskaper, möjlighet att slipa dina färdigheter i enkla programmeringsspråk.

 

Kontakta Programmeringseventet

Translate »