Engagera dig

Varför ska jag engagera mig?

Ett engagemang i ELIN är något som tar en del tid vid sidan av studierna, men som samtidigt ger tillbaka otroligt mycket. Något som är gemensamt för i princip allt engagemang inom ELIN är att du till att börja med har väldigt roligt. Många projekt startas upp med en kick-off och i maj har vi den årliga Aktivafesten då alla engagerade bjuds på en stor och omtyckt fest.

Engagemang är inte bara roligt, det är även lärorikt och i många fall får den som är lite framåt goda kontakter med näringslivet och andra studenter, något som kan visa sig väldigt bra att ha när studierna är över och det är dags att söka jobb.

När du som ekonom sedan ska söka jobb och kommer på intervju, kommer du ofta att få frågan om vad du gjort under din studietid. Då är ett engagemang inom ELIN något du med fördel kan berätta om, då det ses som positivt att kunna göra mer än att studera under sin studietid.

Hur går jag tillväga?

Beroende på vad du vill engagera dig inom finns det olika personer att kontakta. Att söka till styret är en väg att gå och det gör du antingen på våren eller hösten beroende på vilken post du är intresserad av. Kandidering och röstningsperioder brukar normalt ligga i slutet av mars/början av april för vårvalet och slutet av oktober/början av november för höstvalet. Styrelseposterna och de förtroendevalda är aktiva i ett år.

Man kan även söka sig till ett befintligt projekt i något av utskotten. Projekt som söker personal hittar du under engagera dig/lediga projekt.

Känner du att du och några kompisar har en väldigt intressant idé på något nytt projekt så välkomnas sådant oerhört mycket.

Tveka inte att slänga iväg ett mail eller ta tag i oss i skolan om du har några frågor!