Varför Linköping?

Kort om Linköping

Linköping är staden för dig som vill ha ett aktivt studentliv. Det bor 100 000 personer i Linköpings tätort och på universitetet går det 32 000 studenter. Studentlivet i staden är utbrett och erbjuder allt från körer till festivaler, idrottsklubbar och politiska föreningar. Din studietid kommer utöver en mycket bra utbildning innebära en period i ditt liv du aldrig kommer glömma!

“Hade jag fått välja igen hade jag valt Linköping” – STUDENT

Bo

I Linköping finns det många olika områden att bo i. De flesta har cykelavstånd till campus. Det finns något för alla, allt ifrån korridorer i studentrika Ryd till lägenheter i de centrala delarna av staden.

Mottagning

Det här din resa som student börjar. Mottagningsperioden, även kallad nolle-p är universitetets välkomstveckor för alla nya studenter. En period fylld med nya vänner, storslagna fester och en introduktion till allt vad studentlivet innebär.

Cykelstad

Linköping är staden där cykelbanorna skottas innan bilvägarna. Här är cykeln ditt främsta färdmedel och du kan ta dig i princip överallt med din vän på två hjul (tills du får punka). Smidigt, snabbt och studentekonomiskt.

Ett universitet med sammanhållning

Linköpings Universitet och ekonomutbildningen är välansedda och rankas högt både i Sverige och internationellt. Mycket tid spenderas på Campus Valla med föreläsningar, seminarium och en och annan tenta. På campus finns allt du behöver från studieplatser, flertalet restauranger och caféer, bokaffärer och ett stort gym, vilket kan vara bra när hjärnan behöver en paus ifrån alla studier. På Campus Valla träffar du dagligen studenter från alla möjliga program och sammanhållningen blir stark då ni möter varandra på väg till såväl föreläsningen som festen. Precis som det bör vara!

Fester och Kravaller

I Linköping får du pröva på helt nya sorters fester. Togafest med hoppborg, grymma artistbokningar som Maskinen, Oskar Linnros och Galantis och sittningar i alla dess former. Du kommer inte att sluta förundras. På kårhuset Kårallen, som är beläget mitt på campus Valla, anordnas stora fester som kallas för Kravaller. Namnet kravall står för Krav på overall. Programmen på universitetet har overaller, även kallade ovvar, i olika färger och på dessa fester får du möjligheten att dansa i detta otroligt bekväma (och snygga) plagg! Traditionerna är många och snart kommer även du att kunna ”stad i ljus” utantill. Vi lovar att du kommer att älska det.