Uppsatspraktik hos KPMGs skatterådgivare

30 jun Uppsatspraktik hos KPMGs skatterådgivare

Tycker du att skattekurserna var utbildningens höjdpunkt? Längtar du efter att komma ut i arbetslivet men har uppsatsen kvar? Då kan vi erbjuda dig möjligheten till uppsatspraktik hos Sveriges bästa skatterådgivare.

KPMG Tax
KPMG Skatt utsågs 2019 för fjärde året i följd till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR). Vi är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med mer än 170 skattespecialister i Sverige. Vi är rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är starka kännetecken för oss.

Din roll hos oss
KPMG Tax söker talangfulla jurist- eller ekonomistuderande som är intresserad av att göra praktik inom något av våra skatteområden

  • Internationell företagsbeskattning
  • Svensk företagsbeskattning
  • Transfer Pricing
  • Moms och Punktskatt
  • Global Mobility
  • Tax Transformation

Dina egenskaper och kvalifikationer:
Vi söker dig som studerar till jurist eller ekonom och som har uppsatsen kvar. Du har ett stort intresse för skatt och ett sinne för affärer. Du har god förmåga att formulera dig enkelt, rakt och tydligt i skrift på så väl svenska som engelska. Du är noggrann, har hög energinivå samt är kommunikativ. Du är nyfiken och brinner för att sätta kunden i fokus och skapa förtroendefulla relationer. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt

Vad vi erbjuder:
Under 10 veckor kommer du att ingå i något av våra team och tillsammans med våra skattekonsulter medverka i flera varierande och spännande kunduppdrag. Du kommer få bistå i den dagliga verksamheten, med exempelvis utredningar, ärendehantering, granskning av avtal osv. Men framförallt får du, insikt i hur det är att arbeta som skattekonsult och skapa dig en uppfattning om KPMG är en intressant arbetsgivare för dig.
Praktiken sträcker sig över en period om 10 veckor under hösten 2019. Som praktikant hos oss tilldelas du en fadder som blir din coach på plats. Vi ger dig också gärna inspiration kring val av ämne för uppsatsen och agerar bollplank.

En karriär på KPMG ger dig en inblick i näringslivets kärna, kundernas verksamheter samt ett brett affärsperspektiv och kunskap inom olika branscher. Vi lägger stort fokus på dig som individ, men vi jobbar givetvis mycket i team.

Vill du göra skillnad tillsammans med oss:
Låter detta intressant är du välkommen med din ansökan. Du ansöker online på www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan består av CV, betyg och personligt brev. Uppge gärna i din ansökan vilket skatteområde du är mest intresserad av och planerar att skriva din uppsats inom.
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Lovisa Boestad Schön, lovisa.boestad.schon@kpmg.se. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31/8.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tags: