Utbildningsutskottet

Madeleine Johansson, Camilla Rosales

 

UU

Civilekonomexamen som erbjuds på Linköpings universitet genom våra två civilekonomprogram tillhör Sveriges bästa vilket vi i utbildningsutskottet är väldigt stolta över! Vårt huvudmål är att kvalitetssäkra civilekonomutbildningen vid Linköpings universitet. För att kunna göra det arbetar vi operativt på två fronter. Det första är att vi kritiskt granskar utbildningen för att kunna ge förslag på förbättringar. Det andra är att vi genomför utbildningar och projekt som programmet inte erbjuder men som vi studenter efterfrågar. Har du tankar om utbildningen eller bara vill veta mer om vårt arbete, tveka inte att höra av dig!

KONTAKTA OSS
Diplomeringen

Varje år utexamineras ett stort antal civilekonomer från Civilekonomprogrammet och Internationella Civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet. Som ett sista tack för deras tid med ELIN och för att önska dem lycka till inför det framtida arbetslivet arrangeras varje år en Diplomeringshelg i ELINs regi. Helgen består av två finsittningar, varav en där familj och vänner är välkomna, samt en diplomeringsceremoni där diplomanderna erhåller sitt diplom och ELINs stipendium Bästa uppsats delas ut.

SM i Ekonomi

Varje år anordnar vi en deltävling i SM i ekonomi för våra medlemmar. Deltävlingen hålls här i Linköping där studenter tävlar i lag genom att skriva en tentamen med ekonomrelaterade frågor. Det vinnande laget får åka till riksfinalen för att tävla om att blir Sveriges bästa ekonomer.

Excelskolan

Vi anordnar på vårterminen en excelskola för att ge en extra spetskompetens till medlemmarna. Att kunna behandla excel och andra officeprogram är någonting som alla arbetsgivare uppskattar.

ELINs Föreläsningsserie

Varje år kommer forskare från institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) att bjudas in av ELIN för att föreläsa om sina aktuella forskningsprojekt. Tanken är att ge oss studenter en förståelse för bredden av det ekonomiska ämnet, samtidigt som det kan vara en källa till inspiration för framtida examensarbeten.

Utbildningsbevakarnas projekt

Varje termin anordnar utbildningsbevakarna ett event som handlar om utbildningsfrågor och för att lyssna på medlemmarnas åsikter.