Internationella utskottet

Nina Krauter

ELINs internationella utskott syftar till att främja föreningens integration med andra kulturer och länder. Med hjälp av gästföreläsningar, utlandspanel, språkstugor, mingelevent och annat roligt vill vi dela med oss och hjälpa våra medlemmar med allt som internationella utbyten har att ge.

KONTAKTA OSS
Play for Charity

Internationella utskottet arrangerar årligen ett roligt dagsevent på våren där vi samlar in pengar till ett välgörande ändamål. Vi spelar kul fotboll, äter hamburgare, dricker lite läsk, saft eller öl och leker lekar. Årets välgörenhetsevent helt enkelt!

LaCuX

Varje torsdag under lunch i T1 anordnar LaCuX språkstugor där LIUs studenter får chansen att öva upp sin franska, engelska, spanska, italienska eller tyska. En ELIN-representant hjälper, tillsammans med representanter från M-sektionen, Y-sektionen, I-sektionen och ESN till att driva språkstugorna. LaCuX jobbar för att folk ska komma till skott och prata med hjälp av olika lekar och kul aktiviteter.

SMIO

Vi arbetar även för integration mellan utbytesstudenter och svenska ekonomstudenter vid Linköpings universitet. SMIO är en internationell masterutbildning med studenter från hela världen. Vi anordnar även en internationell sittning, Masters night out tillsammansmed I-sektionens mastersprogram där de internationella studenterna får se hur en traditionell svensk sittning ser ut.

Utlandsstudier- Gästföreläsningar, mingelkväll och utlandspanel

ELIN:s Internationella utskott arbetar med områden som rör studier och praktik utomlands eller med internationell prägel. Vi hjälper till att förmedla information om de alternativ och möjligheter som finns. Därför anordnar vi bla gästföreläsningar utlandspanel och utlandsmingel.

Utlandsmingel – I början av varje kalenderår anordnar vi en mingelkväll där de som ska välja utlandsstudieort får chans att träffa civilekonomer som redan haft sin utlandstermin för att få svar på frågor och tips om olika utbytesplatser eller allmänt om att vara utbytesstudent.

Utlandspanel – Vi anordnar även en utlandspanel i slutet av året där vi ställer de viktiga frågorna till civilekonomer som redan genomfört sin utbytestemin. De berättar utifrån sina egna erfarenheter saker som man bör ha i åtanke innan man gör sitt val.