Internationella utskottet

Lorin Schenk

 

ELINs internationella utskott syftar till att främja föreningens integration med andra kulturer och länder. Med hjälp av gästföreläsningar, utlandspanel, språkstugor, mingelevent och annat roligt vill vi dela med oss och hjälpa våra medlemmar med allt som internationella utbyten har att ge.

KONTAKTA OSS
Play for Charity

Internationella utskottet arrangerar årligen ett roligt dagsevent på våren där vi samlar in pengar till ett välgörande ändamål. Vi spelar kul fotboll, äter hamburgare, dricker lite läsk, saft eller öl och leker lekar. Årets välgörenhetsevent helt enkelt!

LaCuX

Varje torsdag under lunch i T1 anordnar LaCuX språkstugor där LIUs studenter får chansen att öva upp sin franska, engelska, spanska, italienska eller tyska. En ELIN-representant hjälper, tillsammans med representanter från M-sektionen, Y-sektionen, I-sektionen och ESN till att driva språkstugorna. LaCuX jobbar för att folk ska komma till skott och prata med hjälp av olika lekar och kul aktiviteter.

Utlandsstudier- Gästföreläsningar, mingelkväll och utlandspanel

ELIN:s Internationella utskott arbetar med områden som rör studier och praktik utomlands eller med internationell prägel. Vi hjälper till att förmedla information om de alternativ och möjligheter som finns. Därför anordnar vi bla gästföreläsningar utlandspanel och utlandsmingel.

Utlandsmingel – I början av varje kalenderår anordnar vi en mingelkväll där de som ska välja utlandsstudieort får chans att träffa civilekonomer som redan haft sin utlandstermin för att få svar på frågor och tips om olika utbytesplatser eller allmänt om att vara utbytesstudent.

Utlandspanel – Vi anordnar även en utlandspanel i slutet av året där vi ställer de viktiga frågorna till civilekonomer som redan genomfört sin utbytestemin. De berättar utifrån sina egna erfarenheter saker som man bör ha i åtanke innan man gör sitt val.

SMIO & Master Club

Vi arbetar även för integration mellan internationella och svenska ekonomstudenter vid Linköpings universitet. Vi gör detta med hjälp av underutskottet Master Club vilket anordnar olika event under året, bland annat tillsammans med andra studentföreningar på LiU. I år höll vi eventet ”Master Welcoming Day” med utegrill och roliga lekar och två fantastiska Master Sittningar på KK där de internationella studenterna får se hur en traditionell svensk sittning ser ut.

Just nu består utskottet av fyra studenter från båda civilekonomprogrammet och internationella mastersprogrammet SMIO. Ordförande av Master Club är huvudansvarig för utskottet, marknadsföringsansvariga sprider utskottets evenemang, projektledaren för sociala aktiviteter är främst ansvarig för Master Sittningarna och projektledaren för mottagningsveckan organiserar event i början av höstterminen.