Casegruppen Copy

Problemlösning, logiskt tänkande och presentationsteknik är egenskaper som värderas högt av arbetsgivare. Detta är också det som sätts på prov vid caselösning som idag används mer och mer vid intervjutillfällen.

Casegruppens arbete syftar till att introducera caselösning för ELINs medlemmar och att ge möjligheter att vässa kunskaperna under åren – allt för att bli så bra som möjligt inför skarpt läge och främja fortsatta framgångar i såväl nationella som internationella casetävlingar. Detta är dessutom ett roligt och kreativt sätt att få tillämpa all kunskap du samlar på dig under utbildningens gång.

Har du några tankar och idéer kring case som du vill dela med dig av?
Hör gärna av dig.
Case workshops

Dessa event kan se mycket olika ut och drivs antingen av Casegruppen själva eller ett gästande företag som vill ha skarpa studenters hjälp att lösa ett problem. Det genomgående är att ge studenter en chans att prova samt träna på caselösning. Generellt är workshops på en relativt grundläggande nivå men alla är välkomna oavsett om du redan tävlat i casetävlingar eller aldrig varit i kontakt med case tidigare. Du och ditt lag lägger ribban helt själva och de blandande kunskapsnivåerna stimulerar lärandet för alla medverkande. Här ges chans för träning som är avgörande för att bli riktigt vass på caselösning. Anmälan sker parvis och vi sätter ihop grupper som passar för det gällande caset. Ryck tag i en vän och haka på när nästa workshop annonseras!

Case Academy

Case Academy äger rum under höstterminen och är ett projekt som syftar till att ge ett antal utvalda studenter en extra chans att ytterligare förbättra sin förmåga att lösa case. Detta sker i en serie av olika events under hösten. Varje event inleds med en gästföreläsning där alla medlemmar är välkomna. Sedan fortsätter kvällen för de utvalda Academy-studenterna som tillsammans med gästande företag får delta i olika typer av event relaterade till caselösning. Case Academy är en unik chans för dig som vill bli riktigt bra på caselösning. Håll utkik efter aktuella datum för ansökningsperioden – vi ser fram emot din ansökan!